Friday, April 22, 2011

Keindahan hidup masa sekolah


  1. Secret mesti skip beberapa minit time perhimpunan. sebab waktu itu adalah jadual tetap secret gi bertapa dalam toilet untuk lepas hajat! haha 
  2. Form1-3, secret pelajar biasa. uniform putih.
  3. Secret suka ronda- ronda sekolah
  4. Form 1 di sebuah High School di Johor
  5. Form 2-3, bersekolah di sekolah harian. Bukan MRSM atau SBP di mana-mana di Malaysia ni.
  6. Kat Sekolah Harian tu, ada sebuah air terjun buatan depan pejabat pentadbiran sekolah. Suka duduk lepak kat situ sebab bunyi air terjun tu sangat menyenangkan dan best. Rasa nak terjun mandi je kat situ.huhu Secret suka mandi kat air terjun. Best. Very refreshing.
  7. Masa sebelum jadi pengawas, secret seorang yang skema. Tak suka join member- member perempuan. Even lelaki pun sama jugak. Secret quite anti- social. Entahlah. Bosan kot. Kalau lepak ngan girls, tak abis-abis mengumpat. I don't like la. So selalu lepak sorang- sorang kat tangga koperasi. Baca buku la segala la. Sorang- sorang. Gile anti sosial time tu. Tapi cikgu- cikgu suka kot.haha poyos jos!! huhu Secret masuk kelas second pandai. Takde la sangat. Average student. Secret tak masuk kelas Paling pandai tu sebab secret ambil subjek Kemahiran Hidup Pertanian. Budak kelas pandai ambil KMT. Hahaha...
  8. Tapi kan, budak- budak kelas pandai memang agak poyos jos. Belagak, sering memandang ku sebelah mata, tak kira la student lelaki ke perempuan. wek. blagak.haha. tapi kenangan paling indah , Secret dapat TOP TEN SELURUH TINGKATAN. auw!! mane budak pandai-pandai lain tu pergi ek. hahah no komen. Sometime, is good to revenged on our enemies and Paid for it.hahah betul ke ayat aku ni.haha Kadang-kadang orang terlebih pandai ni, kena diajar jugak. Jangan sesuka hati nak pandang rendah pada orang lain. I don't like la.huhu
  9. Kenangan secret paling best dan kelakar. Secret sorang je girl yang ambil kos Kemahiran Hidup PERTANIAN. Yang lain suma boys. tapi bila result PMR keluar, sorang je dapat A subjek tu. haha Perempuan pulak tu.haha poyos jos di situ.huhu. ala.. on paper je kot. Kalau sekarang, kalian ajak secret p menyangkul. adoi la...  tetiba je secret sakit pinggang. hahah tak tau la kenapa jadi macam tu.huhu tapi secret suka menukang.huhu =)
Ok. Macam mana dengan pengalaman kalian? Kenangan masa sebelum jadi pengawas, kurang best. budak skema la katakan masa tu.huhu OK secret stop sampai di sini dulu ye, ada part 2 menyusul kemudian, tapi nanti- nanti lah.heheh bye.. Assalamualaikum. huhu

4 comments:

Anonymous said...

aku pun pempuan juge, sori ingatkan secret ni lelaki, rupanya pempuan....betulke tu...hehehe....pencapaian terbaik aku masa low skul(sek rendah), dpt anugerah pelajat terbaik dlm semua bidang, akedemik aku balun sukan pun aku sapu, kegiatan ko kar kulum pun aku ligat...memang hormon aku berfungsi tip top masa tu...oh ya aku juga ketua prefect kesayangan cikgu....apa lagi boleh kukata, tapi bila naik sek menengah aku jadi average dan bila masuk uni aku hampir ditendang...sekarang aku dah tua dan hampir nak kembali jadi pikun balik ie perangai kekanak...sebab tu aku suka lawat laman ko ni secret...membawa aku kembali kezaman kanak2...hehehe

secret said...

@anonymous 22april haha. trimas (ayat mase muda2 dlu.mane blajo xtau). hahha trimas la sebab rajin masok blog aku. blog biase2 je.haha gle kentang ko, akademik ok lg, koko pn ko balun, gempak gle!! haha. serius, ble masok ipt, kah3 macam semot masing2. haha.. xtau ar sape gempak. masing2 ade minat masing2. ade ske sukan, ade ske bpolitik, ade ske join koir, ade okestra. aku? aku ske join aktiviti macam kerah2 orang kot.haha. pikun tu ape? huhu

Anonymous said...

pikun tu macam tahap nyanyuk le...dah tua, oh ya aku anon kat atas tu....itu cerita benar zaman persekolahan aku , maaf kalau kebetulan ada persamaan dgn perjalanan hidup org lain ....

secret said...

haha...normal la. zaman sekolah. sape yg skolah will have or might have the same experience cuma mungkin jalan cerita ada lain sikit.huhu thanx for sharing. =) huhu

Pengkongi SECRET