Monday, April 25, 2011

Tumpahkan soalan kepada secret


Disebabkan secret ni SECRETIVE a.k.a perahsia. So sometime I should held a open Q & A session. Sesi soal jawab gitu. Ada siapa-siapa nak tanya? Jawapan yang diterima tidak semestinya tepat ok. jadi jangan kecewa di kemudian hari.haha . Siapa-siapa segan nak bertanya, tak yah bubuh nama. tulis jejaka misteri atau awek cun hot semalaya pun jadi.haha tapi ada je nak jadi awek Cikgu Saif gemilang? huhu. okeylah. Secret menunggu.=)
Nak tanya 1 soalan boleh lebih dari 5 pun boleh.

11 comments:

Anonymous said...

salam secret

how do we know that we are completely over somebody, do we feel contempt, rage and want to get even or simply feel nothing whatsover....

Anonymous said...

hi
i peruse thru yr blog, spt secret ada banyak pengalaman yg boleh dikongsi
ingin nak tanya secret,perlukah kita minta maaf kalau kita pernah buat salah yg memang disengajakan terhadap seseorang ,adakah ianya akan lebih mengeruhkan keadaan..bagaimana pendapat secret

Anonymous said...

secret ni lelaki ke perempuan sebab bila saya baca puisi2 secret terutama 'the missing part,' saya terhidu sentuhan lelaki di situ....maybe khayalan saya saja....

Anonymous said...

satu soalan yg agak sensitif, kalau secret tak nak jawap pun tak apa,...cuma saya ingin tahu bila secret sudah berjaya bangun dr kekecewaan, apakah perasaan secret terhadap orang yg pernah menghancurkan hidup secret....

Anonymous said...

secret, apa tema blog you ni...

Anonymous said...

secret, blog u ni cute lah

secret said...

@Cik A- NON April 25, 2011 5:28 PM
hye =)
nak kata banyak tu taklah.tak taulah istilah 'banyak' tu dia punya TOTAL CONTENT tu banyak mana. haha Apa yang secret tau, secret boleh kongsi. tak de hal. ni pendapat secret lah. need to remind you that all time.
ISU:MEMINTA MAAF
KES:KESAN & AKIBAT
JAWAPAN: jawapan paling tepat ialah DEPENDS@bergantung . Teringat Secret pada komik UJANG@APO@GILA2 tahun secret masih bersekolah. Time tu, musim raya/ramadhan. MOtif 'lawak' yang hendak disampaikan oleh kartunis, ialah MINTA MAAF. ok.gambaran komik yang diterjemah kepada ayat super duper secret lah. 'Ada budak@kanak2 datang beraya di rumah seorang makcik/pakcik. Dah makan kuih raya segala. Budak ni pi salam, lalu berkata 'PAKCIK/MAKCIK, SELAMAT HARI RAYA. MINTAK MAAF ZAHIR & BATIN. DULU (past event)SAYA LAH YANG CURI TELOR AYAM KAMPUNG PAKCIK/MAKCIK.' and the PAKCIK/MAKCIK GET MAD /MARAH GILA BABENG DAN KEJAR/CHASE THE BOY 1 KAMPUNG. SAKAN. SIAP AR. and the story end.

Persoalannya:
1-Confession /Pengakuan
2-Wanted to be forgiven
3-The RISK
4-You never done yet the 123,but you've taken the right action by asking me first. Which mean you still in the phase of DECISION MAKING.

Great!
pada pendapat secretlah. It's really on how you handle your case. Bagi secret, kalau ianya terjadi pada secret, secret akan tanya pada diri secret sekali lagi dan kalau boleh banyak kali.
1-KENAPA AKU BUAT MACAMTU DULU?
2-APA MOTIF AKU? (Jawapan lebih detail dari soalan 1)
3-APA AKU DAPAT SEKARANG (SELEPAS KEJADIAN YG DISENGAJAKAN *belum minta maaf lagi lah)
4-BERBABALOI TAK APA AKU BUAT DULU TU?
5-ADAKAH AKU PUAS HATI GILA TAK? in order word is THE ULTIMATE SATISFACTION.
6-ADAKAH AKU SEDANG MENYESAL SEKARANG NI?

okey. Secret ajar sampai takat tu je.hahah tak leh bagi banyak2 kecuali kalau Secret dah jadi penulis buku @Official Author of Untitled Motivational book.haha KONSEP FALSAFAH SECRET!@The Secret's Philosophy 'berangan nya aku,alahai' haha.

Ok, macamana? dapat gambarkan? atau tersentap secara tiba-tiba? tu kena tanya diri sendiri lah. Secret ni pun bukan sesiapa pun. Secret pun buat salah jugak.hahahahhahaha OK. Secret ni kadang- kadang kejam jugak. tapi, please refer back on my blog homepage or even you can see it on this page also. At the right above corner. Yeah... the "Kata Pegangku Untuk Jadi K.U.A.T".

Dah abis baca dah semua dari a sampai z komen secret ni? So betul tak, jawapan secret bagi . the EXACT WORD IS D.E.P.E.N.D.S

selamat mencuba.huhu. Secret hanya bercerita. Jadi terpulang pada kalian nak memahami, mengambil kata-kata secret itu. Kata2 Secret hanya betul untuk secret tapi belum tentu ianya boleh dipraktikkan pada kalian.

You know yourself better than me. Remember. Because you worth it. =)

secret said...

@Cik A-NON April 25, 2011 5:36 PM
hehe. Secret la my gender tu...haha nama pun Secret.hahaha gila jahat jawapan.=p

Ok. perkataan pertama keluar dari mulut Secret.

WOW !

Ayat berikutnya.

she/he read my Poem? That The Missing Part? OMG. Biar betik.

Ok. Ayat seterusnya ketika menaip komen ini.
Fuyoo... terharu gila aku. Sampai begitu sekali beliau meneliti poem aku. Fuhhh.. Siap leh hidu segala. Dasyat2. Readers blog ni, bukan sembarangan orang ! haha serius. betul ok.

Kenapa saya puji kamu?
1- Sebab blog ni memang takde rupa macam blog- blog orang lain. Blog orang lain super fancy dan tak menjemu kan untuk menyinggah. Entahlah. memang macam tu lah. tak caya tengoklah list Favourite S.E.C.R.E.T kat bawah nih (end of this page). You can spot the differences.)
2- Blog secret ni, takde apa2 yang menarik. hanya kata-kata sahaja yang ada. gambar pun, gambar lukis kat a application PAINT. secret lah.haha
3- Kerana Cik A-NON (sebutan sebenar secret ialah 'Enon' haha) teliti dengan sajak secret. tabik ar. huhu

Tu je lah kot. penat lah puji.ahah. Puji tak leh lebih, Nabi Muhammad tak bagi.=)

p/s:Serius dowh. aku dah kena. Aku puji ikhlas kat seseorang. aku susah nak puji orang. tapi mungkin sebab aku terlampau puji kebaikan dia. DIA NAIK KEPALA. PERGGHGHHHH... MAKAN AKU BALIK. SIOT .HUHU

secret said...

@Cik A-NON April 25, 2011 5:44 PM

Hahaha... tima kasih. malu la. Saje je puji ek.huhu
Blog secret ni biasa2 je. tak lawa mane pun. hoho suram je kot sebab background hitam kan. tapi colourfulkan. =) Inilah secret yang sebenar. Thanx for drop by and commented. hehe =D

secret said...

@Cik A-NON April 25, 2011 5:42 PM
haha great question. huhu
tema ya? So apa first impression awak pada blog saya yg tak seberapa ni? haha
tema.. sharing is caring based on my personality.my experiences.and my magical words ! woah ho ho ho...

Kalau tema warna. colourful lah. =)hehe

I hope my answer could satisfy you and AM I ANSWER YOUR QUESTION? haha Thanx for drop by and the question. i love yours question. coz i can't just answer it on the dot.huhu

secret said...

@cik A-NON April 25, 2011 5:17 PM

SOALAN:
salam secret

how do we know that we are completely over somebody, do we feel contempt, rage and want to get even or simply feel nothing whatsover....

JAWAPAN:
Waalaikumussalam.
hehe.
Q1 how do we know that we are completely over somebody
soalan pertama, saya tak dapat jawab,banyak maksud tu. OVER somebody yang macamana tu?

Okey, kalau secret pahamkan the whole question, maksud cik A-NON nak kata macam ni ker?

adakah kita akan rasa BENCI, MARAH, dan balas dendam (want to get even) atau, buat dek je? buat takde perasaan?


Okey, kalau itulah yang cik A-NON nak kata. KALAU. tapi itu bukan maksud cik A-NON, harap CIk A-NON dapat bagi soalan yang lebih jelas sikit boleh? Paham tu paham tapi tak confirm. Coz from the question given, i just can understand it on surface on. ampon. okey. fokus pada KALAU soalan cik A-NON bermaksud begitu.

erm.
1-You know yourself better than other. so isu 'how do we know ' tu macam kelaka je. tapi in certain way, you have to really identify your feeling. what's going on in your life and what do you feel. Coz nobody know others' feeling best except you and your god.
2- Disebabkan soalan kurang jelas, secret main agak je lah ye. sebenarnya. it's normal for you to feel mad on someone. MARAH, BENCI, SAKIT HATI, BENGANG, PERASAAN NAK BALING DART KAT DAHI ORANG ITU, RASA NAK LANGGAR LARI JE KAT ORANG ITU,tak kira, semua perasaan tu adalah NORMAL.

BUT

It's your decision to make it real, or just 'simply feel nothing'.

Feel nothing is quite impossible la. For me, you have just to ignore it, avoid from thinking of that. yeah. that's it. simple.

It's your MIND CHALLENGE.

Feeling and mind, for me, it's totally different. Feeling is emotion and emotion never lie. but MIND it's something that you can SET .

If you want to make it POSITIVE, and the mindset and the emotion normally will goes as well as the mind. and

If you want to make it NEGATIVE,and the mindset and the emotion normally will goes as well as the mind..

THAT'S IT.

Don't worry. all the emotions you state, are normal for everybody. but IT'S JUST THE WAY HOW YOU HANDLE YOUR EMOTION. That's what will bring you in your future, or maybe who are later, tomorrow, the next month and it goes by time.

macam dalam kata2 keramat si - ANTHONY ROBBINS iaitu

" It is in your moments of decision that your destiny is shaped"

nak tau lebih mendalam maksud tu dan kata keramat lain. bukak entri ni,
Surat Terakhir si mati Bunuh Diri. Ada orang tanya.

erm.. macam tulah maksud secret. lebih kurang macam tulah.tu pendapat secret lah. tak tau lah leh digunapakai oleh kalian. kena ikot kesesuaian diri jugak. =)

Macam beli baju raya dah siap, CORAK SAMA, PATTERN SAMA TAPI SAIZ. ITU TERPULANG PADA KALIAN.

You know yourself better. =) Because you worth it. hehhe

Pengkongi SECRET