Saturday, May 21, 2011

Sekadar Peringatan @ Jangan benci bilang cinta


Dalamkan maksudnya
Secret pernah bercinta?
oh... NO KOMEN. haha

Secret seorang yang sangat- sangat prihatin pada setiap bait- bait kata pada setiap lagu yan secret dengar.
Kalau dulu, memang lagu ni jelah yang secret dok karok kan. hehe karoke jamban je yang mampu. tapi kadang- kadang kalo dah gian sangat, sampai 27 lagu. 1 lagu singgit. huhu

Kini @ sekarang bila dengar balik lagu ni kat youtube. Secret terdiam. asyik tertumpu pada hero dan heroin di kaca tingkap. =)


Hayatilah lirik lagu ini dengan penuh penghayatan. Secret suka sangat lagu ni, sebab bikin Secret terlonjak- lonjak dalam bilik karoke yang sebesar jamban itu.haha tapi. maksud lirik lagu tu yang penting. huhu





B.e.n.c.i.  B.i.l.a.n.g. C.I.N.T.A
Radja



sudah berulang kali aku percaya
namun ternyata tak ada beda
kau anggap mudah yang dulu ku salah
hingga aku menyangka
diri ini bagaikan tak berarti di matamu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
bila kau malam gelap aku bintangmu
ku terangi dirimu dengan cintaku
agar kau bisa mencintai cinta
dan menyayangi cinta
setulus kau menyayangi dirimu kekasihku

jangan benci bilang cinta
jangan marah bilang sayang
jangan mendustai hati
bila engkau memang suka
jangan kau merasa jauh
bila kau dekat denganku
jangan kau menganggap cinta
mudah datang mudah pergi



Source: http://liriklaguindonesia.net/r/radja/aku-ada-karena-kau-ada/radja-bbc-benci-bilang-cinta/#ixzz1Mv3VpBM4

2 comments:

Anonymous said...

hello secret

'secret pernah bercinta? oh no komen..haha' ni ayat secret today


cuba secret lihat entry 2 april bertajuk 'berangan atau mimpi' in case secret lupa...kan secret kata single but not available...kalau in relationship, bukan kah itu bermakna tgh bercintan?....

-auntie yg konpius-

secret said...

ala auntie yg konpius ni...
apa yang nk konpius ni? Secret lak konpius nape auntie konpius2 ni.huhu

1- auntie ni, tengok lah tarikh pon. ape yang jadi semalam- malam, dulu- dulu tak semestinya sama kan. kena la update kan. dan maklumat terbaru la yang boleh diguna pakai. tett....


2- haha.. oh. auntie konpius ayat ni
'secret pernah bercinta? oh no komen..haha'. - ayat 21 may

Tu ayat saje saje lah. macam fasha sandha. actually tu ayat orang malas nak explain. tettt...

kan secret cakap NO KOMEN. maknenye malas nak story la tu dat time. Secret tidak pulak kata, Secret tak pernah bercinta kn? kan? kan? hahaha tettt.....

p/s: harap, Auntie konpius dah tak konpius. huhu thanx sebab auntie leh ingat apa jadi kat secret. (Detail gle, auntie ni.haha segan pulak.huhu) Terharu pun ada. ok. nak bagi ayat tak keliru. Single sebab blom kawin. tu je. bercinta--> pernah. =)

Pengkongi SECRET