Wednesday, May 25, 2011

Surat C.I.N.T.A Membunuh dari Afrika.


=)

Secret tergerak hati nak kongsi surat cinta secret dari Afrika ni. 
Ya.

Tak tipu. nak tau isi,  klik read more. baru kalian tahu isi cerita cinta sepenuhnya. no sensored2 tau. 
telus dan tulus.

Surat cinta tu panjang. tapi secret buat print screen je. 
Secret tak suka nak bubuh gambar banya sangat pada homepage.
nak tengok banyak2, kena buka entry ya.
Tu style secret.
secret kurang suka semak sangat. 
Almaklumlah. bukak homepage ni pun,
dah macam2 gamba ada kan.
Alangkan Secret pun kadang2 pening, ni kan pula kalian.
Jadi
Untuk keselesaan kalian, nak tengok gambar atau kisah lebih lanjut, 
kenalah rajin klik READ MORE tu.huhu

Ampon. ya.

Secret susun sepuluh jari kat keyboard laptop ni. huhu

Ok. Kita sambung cerita asal. yeah. jom baca surat cinta secret dari Afrika ni.
harap maklum ya. kalau kalian kurang faham bahasa Inggeris, sila- sila lah buka kamus ya. secret malas nak terjemah bagai.
huhu

Selamat membaca !


Iya. Ianya ialah surat cinta sampah.
eh. SPAM AH lah. 
huhu

ya.
dah baca dah semua isi-isi nya?

Menarik bukan?

Persoalannya:

1- Apa dia ingat aku ni bodoh sangat ker? gulp

2- Kaya bebenor si pengirim ni, siap nak share lagi tu duit tu.
Awat nak kongsi ngan secret?
Secret rasa, BANYAK JE LAGI RAKYAT NEGARA AFRIKA TU KEBULOR, TAK CUKOP PROTEIN, BADAN KURUS KERING, MUKA PENUH LALAT HINGGAP, TAK CUKOP MAKAN, KURANG BEKALAN AIR SEGALA.
tak perihatin langsung!

Ya, secret takdelah bodoh sangat kot nak bagi jawapan macamtu kan

3- Cuma nya Secret pelik, sebab ada ramai sangat- sangat gadis, emak gadis, janda dan segala peringkat umor di luar sana, yang mudah sangat layan- layan benda- benda gini.
huhu

4- FIKIRLAH GUNA LOGIK. 

5- Secret tidak lah bodoh sangat sampai nak pamerkan surat cinta spam dari afrika ni kan. 
sekadar untuk peringatan.
Kadang- kadang tu, ada di antara kita ni tak bodoh tapi ambil tindakan bodoh.

Mana ada duit datang bergolek dek, abang, kakak, pakcik , makcik, uncle ,aunty, tok ,nenek, datuk datin sekalian.

ya, guna akal.
jangan ikot perasaan terpedaya.

Malas lah  nak cakap detail sangat bab- bab gini.
Secret jadi sakit hati.
huhu

kalian, boleh fikir kan.
Bukan nak diskriminasi
tapi
kita kena berhati- hati
walaupun tak bodoh
sila pastikan kita tak buat perkara bodoh.

sama- sama beringat.
kalau masok bab cintan, tu lagi lah secret malas nak cakap. 
haha
bukan apa,
kaum kerabat bangsa secret pun ada perangai macam tu.
haha
tu yang malas nak masuk point.
tetttt....

paham kan.

TOY BOY. ops !
at least kalau anak ikan, kita boleh control hidup dia kan.
ops!

haha terajar benda salah pulak. huhu
selamat.

2 comments:

Anonymous said...

adakah sikit hari lagi surat aku pulak naik kat sini...ya ampooon

secret said...

@anon - may 26.

Hah !!! surat ape tu?
surat cinta tak berbalas? haha tak lah gurau je. surat saman, jangan bubuh sini.huhu ke anon nak bagi surat cinta macam mamat afrika tu? haha
kalau macam tu..mmg akan dapat paparan meluas lah kot.hoho

Pengkongi SECRET